Interim Werken

Interim werken is een relatief nieuw en zeer flexibel fenomeen. Ontstaan ​​in de jaren '80 in Nederland, het biedt bedrijven en kandidaten de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en de beste uit hun contractverhouding te halen.

Het doel van interim werken is om korte termijn opdrachten te volgen, meestal voor een bepaalde periode, afhankelijk van de vereiste van het bedrijf. Dit kan van enkele weken tot maanden. Op deze manier kunnen bedrijven de prestaties en/of outputs bereiken waar ze naar op zoek zijn naar een meer flexibele en betaalbare oplossing dan het inhuren van een vaste kandidaat.

Voor kandidaten kan het een uitstekend middel zijn om cruciale ervaring op te doen in een bedrijf dat, anders, buiten hun bereik zou zijn. Met een goede planning, interim werken kan ook interesse invloeden en netwerken bieden en waardevolle ervaring toevoegen aan een CV. Met het taakgerichte karakter ervan is het een populaire manier om waardevolle kennis te doen, terwijl er door hangtijden wordt ontdekt dat er voldoende tijd overblijft om andere genomen te volgen.

Hoewel er veel voordelen zijn aan interim werken, zijn er ook enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Interim-werken kunnen geen stabiele, langetermijninkomen bieden en het kan ook stressvol zijn, vooral bij een vooraf genomen of opgeloste genomen. Hierdoor kan het risico bestaan ​​​​dat een kandidaat te snel verloren wordt in plaats van de tijd om de juiste resultaten te behalen.

Interim-werken biedt voordelen voor bedrijven en kandidaten. Helaas heeft het voordeel dat het geen lange termijn oplossing is. Interim werk verplicht zowel bedrijven als kandidaten tot het structureel monitoren en onderschrijven van hun contractverhouding om succes te garanderen met betrekking tot resultaten, risico's en kandidatengagement.